Prawa szkoły katolickiej ?

Nieprawisłowości lub wątpliwości w dokumentacji szkoły

Re: Prawa szkoły katolickiej ?

Postprzez MateuszNesterok » Pią Mar 05, 2010 10:10 pm

d) Spalić szkołę.
e) Dać w końcu do zrozumienia kościołowi katolickiemu, że ma się nie wpieprzać w sprawy świeckie, masowo wypisać się ze szkoły.
Fiat iustitia, pereat mundus.

Członek Amnesty International Polska
Członek ANIMALS Towarzystwa Pomocy Zwierzętom
Członek Stowarzyszenia Młodzi Demokraci
Wolontariusz Międzynarodowego Ruchu na Rzecz Zwierząt Viva!

Nasz profil na NK: http://www.nasza-klasa.pl/profile/29982943/
Awatar użytkownika
MateuszNesterok
Rzecznik Praw Ucznia i Rodzica
Rzecznik Praw Ucznia i Rodzica

Dołączenie: Wto Paź 27, 2009 3:48 pm
Miejscowość: Bydgoszcz

Postprzez ghost. » Sob Mar 06, 2010 12:47 pm

d) spowoduje to wypłatę gigantycznego odszkodowania. Szkoła powstanie nowsza i silniejsza. A przez czas remontu zmusisz uczniów do ciśnięcia się w jakichś zastępczych pomieszczeniach. Szkoła to nie budynek, tylko ludzie z nią związani.
e) nie ma przymusu zapisywania się do szkół wyznaniowych, tak jak nie ma zakazu wypisywania się z nich. Ciekawe dlaczego katolickie licea przeżywają co roku prawdziwe oblężenia chętnych? Kościół nie prowadzi tych szkół, ani ich nie organizuje. Katolickie LO zawiązuje stowarzyszenie ludzi świeckich którzy uznają reguły Kościoła za dobre i decydują, że są one dobre także w szkole.
Ghost, level 38. Undead.
HP: 100% MP: 100%
Special abilities: no IP, cyber-resistance.
Awatar użytkownika
ghost.

Dołączenie: Nie Sty 31, 2010 9:33 pm

Postprzez Ivan K. » Nie Mar 07, 2010 12:11 am

Do 'spalenia szkoły' mi daleko, ogólnie rzecz biorąc to dobra szkoła, niestety w chwili obecnej dyrekcja to poprostu jedna wielka porażka... Wkurza mnie tylko to że dopiero teraz dotarło do mnie że idąc do tej szkoły z własnej woli pozbawiłem się praw które przysługują w normalnej szkole, powinienem o tym wiedzieć od początku.
Ivan K.

Dołączenie: Śro Mar 03, 2010 8:20 pm

Poprzednia

Powróć do Statut i przepisy szkolne

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość

Tonery